Bokanbefalinger

Måarehks bïerne

Måarehks bïerne

Den sinte bjørnen handler om Lillebror på 4 år. Han bor sammen med mamma, pappa, søster og bror. De er en helt vanlig familie der alle elsker hverandre.

les mer
Koke bjørn, Mikael Niemi

Koke bjørn, Mikael Niemi

Koke bjørn er en voldsom og sanselig roman om hvordan store begivenheter rammer en liten verden. Den er en drivende detektivfortelling om kulturkonflikter, undertrykkelse og en revolusjonær vekkelsesprest.
Gudebenådet krim (Cathrine Krøger, 14.02.19, Dagbladet) Sherlock Holmes frå Pajala (Marta Norheim, 08. 02.19, NRK) Suveren spenning! Anmeldelse: Mikael Niemi: Koke bjørn (Sindre Hovdenakk, 07.02.19, VG)

les mer
Folket under nordlyset

Folket under nordlyset

I 1882 og 1883 oppholdt den danske nordlysforskeren Sophus Tromholt seg i Sápmi, mest i Kautokeino. Når han ikke fotograferte nordlys fant han andre spennende motiver, nemlig menneskene i Kautokeino. Bildene er såpass spesielle at de i dag er del av UNESCO register for Verdens dokument-arv.

les mer
En skikkelig flink liten reingjeter

En skikkelig flink liten reingjeter

En historie om å være liten og få stort ansvar. På grunn av uheldige
omstendigheter blir den lille gutten Jakob overlatt til seg selv i fjellet for å
gjete familiens reinflokk. Han blir uten mat. Det blir etter hvert ensomt
og kaldt, og han er redd ulvene skal komme …

les mer
Samisk reindrift

Samisk reindrift

Reindrift har et dårlig rykte i Norge. Det har lenge blitt hevdet at det er for mange rein i Finnmark, og at dette går utover lavmattene på vidda, produktiviteten i næringen og dyrevelferden. Denne boka drøfter forestillinger og realiteter om samisk reindrift. I...

les mer
Translate »